Sunday, August 26, 2012

Salam Lebaran 1433 Hijrah

Assalamualaikum.. Rasanya masih belum terlambat kalau saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua saudara mara, bloggers, sahabat handai, guru2 dan pensyarah2, serta semua yang mengenali diri ini... Maaf Zahir & Batin atas segala salah dan silap saya lakukan secara sedar mahupun tidak.. 

Jom sembang pasal raya!

You all semua raya kat mana?*macam ada je yang nak jawab soalan aku ni kan..huhu.... As usual, setiap tahun aku dan keluarga beraya di kampung halaman kami iaitu Perak Darul Ridzuan... Oh! lupa.. Perak kat Taiping ye kawan2... Ada sesapa orang Taiping kat sini?? GENG! haha... Jemput la datang beraya kat Kg Pinang, Kamunting.. Situ rumah tok dan rumah itulah tempat ibuku membesar... Aku ni membesar merata2 but still Anak Perak..*tanah tumpah darahku hokayy,hehe :)

Erm,you all mesti pakat2 bertema macam2 warna dengan keluarga masing2 kan kan? Untunglaa kan boleh bertema2 bagai siap sedondon sana sini.. Aku setiap tahun pun tak pernah bertema.. Sebab tema kami dari dulu sampai sekarang hanya satu----WARNA WARNI AIDILFITRI.. haaa! nama pun warna warni, mesti la macam2 colour ada...hehe.. *kalau sama pun, coincident je :)

Well, for this year aku pakai coklat.. Kalau boleh, tiap2 tahun nak warna coklat coz that's my favourite colour.. Tapi nanti tak jadi la warna warninya kan..hehe,*amboii kau! Padahal 2 tahun lepas aku dah pakai coklat dah pun..haihh, tak kisah la.. Ok, aku COKLAT, si abang berbaju melayu OREN, si adik berbaju BIRU, bonda dan ayahanda je sedondon berbaju raya UNGU... colourful kan u'olls ! :)

ce intai sikit gambor bawah tu...

Gambor atas tu masa raya pertama...Beraya kat Taiping(sedara mak) dan Semanggol, (rumah sedara ayah)... Next day, kami shoot ke Keyell.. Pergi Meru pulak.. Rumah Pak Lang dengan Pakcik... Raya rumah pakcik memamng tak sah kalau ayah aku dengan abang dia (pak cik aku) tak main live band.. kali ni, adik aku jadi mangsa nyanyi lagu raya seround...nasib dia tak nyanyi lagu Negaraku je, haha

Cerita pasal raya ni, selalau kita dengar kat radio mesti banyak jalan sesak.. Jem la orang kata kan... Sesiapa yang dari Selatan nak ke Utara tu memang sakitlah menempuh kesesakan ni kan.. Masa aku on the way balik hari tu, memang jem teruk kat Highway Ipoh.. dekat dengan terowong tu.. dah tu, lepas terowong tu pulak rupanya ada kemalangan... nahh! memang la jem teruk.. Harapnya rakan2 semua berhati2 lah memandu tu..

Okeylah, aku kena tidur awal ni.. esok dah start sekolah... Aku ada PBS (Pengalaman Berasaskan Sekolah) selama 5 hari... Wish me luck :)

oh! sedikit pesanan... Memandangkan ramai sahabat2 aku yang masih berada di kampung masing2 dan yang belum pulang ke IPG kerana berPBS di perantaun, harapnya mereka pulang dengan berhati2.. Ingatlah orang yang tersayang...

Salam Aidilfitiri semua!!
.: Minal Aidil Wal Faizin :. 

Keluargaku <3
Assalamualaikum semua..
Selamat Malam!!





1 comment :

Ayu. nina said...

pic saya pun ada..hehe