Monday, July 30, 2012

Salam Ramadhan 1433 Hijrah

Assalamualaikum
&
Salam Ramadhan Al-MubarrakPejam celik.. pejam celik.. celik pejam.. Ehhhh! dah 10 hari dah kita berpuasa...Cepat je kan masa berlalu...Alhamdulillah, aku masih lagi berpeluang untuk menikmati bulan Ramadhan yang penuh barakah ini dalam tahun 2012.. Syukur Ya Allah...

Apehalnya aku ni dah masuk 10 Ramadhan baru nak update status? hehe..aiseyh, sibuk sikit la..bukan apa, sibuk dok ulang-alik balik rumah-balik hostel-balik rumah-balik hostel....maklum la, sejengkal je rumah dengan hostel...teropong pun boleh nampak...ha3...mestila nak sambut 1 Ramadhan dengan keluarga 21 Julai yang lepas...tak sempat nak karang2 ayat....ni baru lapang sikit.. =)  

Bercerita tentang bulan ramadhan ni,harapnya sahabat2 di luar sana berpuasa penuh la hendaknya....Ada ke yang ponteng??? kalau girls tu, tak payah citer la aku pun tahu...hoho~..

Tau tak, bulan puasa ni lah bulan penuh keberkatan...pahala dalam bulan ramadhan ni digandakan dari bulan2 biasa..tak cukup lagi?Nah lagi,,sepanjang bulan Ramadhan ni dibuka segala pintu Syurga dan ditutup segala pintu neraka...

Apa lagi! Rebutlah peluang ni untuk buat sebanyak pahala yang mungkin..dan mudah2an istiqamah sampai bila2...(sambil nasihat diri sendiri) 
InsyaAllah...
sekali lagi...Salam Ramadhan buat semua sahabat Muslimin dan Muslimat (^^,)

No comments :