Wednesday, June 18, 2014

Beeston and Shay Street, Leeds UK.

Ini bukan rumah. Tapi pub. Betul2 berhadapan dengan tempat penginapan kami. 

Pukul 6a.m. ni. Temperature 9 - 14 degree celcius. Waktu ni tak banyak kereta,jadi masa untuk bergambar!

Kat sini, memang berjalan kaki aje. Kena banyak minum susu, baru tulang kuat nak berjalan.

             Ini bukan hotel tapi namanya Bed & Breakfast. Bayaran penginapan sini lebih murah berbanding hotel sebab dia konsep rumah, dan kita sewa bilik2 dia.

Kereta sewa kami. Jenama Vauxhall Insignia. Plan asal nak naik train dari London ke Leeds sebab perjalanan 2 jam je. Tapi tak jadi sebab tambang lebih 3kali ganda dari sewa kereta. Tapi kalau badan sorang jimat lagi la naik train.

Kawasan perumahan kami masa tahun 1995.

Breakfast pukul 8.15 a.m.

Makan telur rebus, roti bakar dengan baked beans je. Minum kopi dengan jus. Seorang 3pound.

Gereja. Cantik betul batu bata tu. Classy


TADAA! Ni lah dia rumah yang kami pernah duduk dulu. Nombor 88. Masa tu saya baru umur 3 tahun kot.


Ni dekat Shay Street. Pintu2 merah tu rumah lama kami juga. Duduk sini masa tahun 1997 kalau tak silap.

Nak masuk kawasan dalam pagar kena guna interkom. Dulu boleh la masuk, sekarang tengok dari luar aje lah.

Senyuman bahagia dapat mengimbau kembali zaman2 study muda2 dulu. hehe

Ini pun rumah lama juga. Woodsley Terrace. Ehh, banyak lah rumah kami. Banyak kali pindah2.
Sekolah lama kami berdua. Best sangat sekolah ni! Tak sangkaboleh datang sini balik selepas 17 tahun.

Hyde Park Leeds. Kat sini, semua taman pun nama dia Hyde Park. 
Dari pandangan atas bilik Bed & Breakfast. Believe it or not, ni pukul 4.30 a.m. di Leeds. Cerah giler kan! Summer memang cerah awal. Masa siang panjang lebih kurang 17/18 jam. Kalau puasa,jenuh jugak la.
Masa sampai Leeds ni cuaca memang best! Sejuk tahap beku padahal musim summer. Tambah pulak dengan hujan. Suhu 9 - 15 degree aje memanjang. Sebabnya, Leeds ni belah utara. Bahagian utara diorang memang sejuk. Sini la tempat saya membesar selama 3 tahun since dari tahun 1995 - 1998.

Okey, nanti saya upload lagi. 

Terima Kasih singgah sini. Jangan lupa follow k. hehe =)

No comments :