Friday, May 25, 2012

Le Tour De Perlis Part I

Assalamualaikum...
Readers semua sihat?? Alhamdulillah.... Bukan apa, maklum lah kan musim2 hujan ni.. mana la tau kot2 ada yang pi main hujan ke, terjun parit ke(sebab ingatkan swimming pool).. hehe... apa2 pun, korang semua jaga kesihatan baik2 ye... sakit demam nanti siapa yang susah? aku jugak... ehhhh! *tetiba ja.. haha, saje je wt mukadimah panjang sikit....

Baiklah, kita teruskan pada tajuk entry kali ni... 'Le Tour De Perlis' .. bunyi macam kitorang takda keja ja nak pusing2 Perlis kan.. haaa, memang pun... F.Y.I. aku dan sahabat2 seangkatanku sedang diulit kebahagiaan yang tak berapa abadi selama 3 minggu ni.. haha... kami semua baru je habis final exam 23 Mei 2012.. so, tunggu lagi..? Joli katak la.. haha.. tapi bukan hari ni Tour nya.. tapi semalam... Oleh sebab aku terlampau letih yang amat sangat, tak sempat nak update blog semalam... hehe..

sebelum tu, aku bagi gambaran sikit destinasi pertama yang kami tuju... sila lihat foto di bawah... agak2 kat mana?? =D

Subhanallah.. Indah sungguh ciptaan-Nya



.:: 24 Mei 2012 ::.

Pagi tu aku bangun jam 7.30 a.m. .. Subuh?? ehemm, aku ada "MC" okey (tak faham sudah) =P .. lepas tu, pi siap2 apa suma, terus aku sambung kemas barang sikit2... alaa, mengemas bilik hostel la... kan nak cuti dah... weehuuu!! suka!suka! .... berpeluh jugak la walaupun pagi tu baru lepas hujan... mau tak peluh angkat turun beg besar2 kann.. dah setel semua, yana pun mai bilik aku... dia dah ready nak turun... dia pun tolong la aku angkat barang2 bawak pi ke kereta... gila lenguh bahu aku.. rasa longgaq macam nak tercabut dah haaa... dari tingkat 4 tu aku kendong sebelah tangan 3beg, sebelah tangan lagi 3 beg dengan beg galas belakang satu... aku tak nak tinggal kat hostel barang2 tu sebab tu bawak sampi ke kereta.. yana lagi la, beg besaq dia sebijik campur dengan beg2 aku sekali... terus tough lengan si Yana ni kan kan... hehe

Dah simpan barang semua, jumpa Aimi dengan kawan dia... Actually, kitorang memang plan nak ronda sama2 sebab Aimi tau jalan..heee~~ ... So, kitorang berpecah... Aimi gi amek Syaza kat Seriab, aku pulak amek Farah kat Kangar... depa 2 ni balik lagi awal.. hamboihh! lepas tu kitorang jumpa balik, sarapan kat kedai pak njang Syaza kat Seriab... haaa, nama tempat makan tu Nasi Lemak Ayam Berempah... nak tau sedap ke tak, pi la singgah.. hehe.. selesai sarapan, kami bertolak ke destinasi yang pertama ----

::: Pusat Ekuin Perlis :::

aaaa tuu diaa... hihihi ^^,

Pusat Ekuin ni nama senangnya kandang kuda la.. hehe... kat sini ada banyakkkk kuda tapi kan, kena tahan hidung la sikit.. bushukk! hihi... tapi kalau korang dah memang pencinta haiwan, dah tak hairan dah busuk2 binatang ni..betul tak, betul tak? heee.. aku saja nak bawa Yana ronda2 sini sebab dia Orang Muar, Johor tuu... bila lagi nak bawa meronda kan.. time cuti2 ni la, tambah2 pulak Yana nak balik Muar petang tu juga jam 7.30 p.m. 

Kalau korang nak tau, view dia kat sini memang la cantik.. nampak cam kat oversea.. nak nak lagi pulak time pagi2 kan... ditambah dengan efek kabus nya..fuhhh, sgt cun taw! hehe.. nah, tengok le gambor2 yang kitorang snap =)


Cik Aimi dengan Cik Farah ber'dating'




Ms Adnin Shamsul with Ms Aimi




bak kata Cik Yana kita, " 3 Serangkai "
Cik Farah, Cik Adnin & Cik Yana



Senyum tak perlu kata apa2 
(^^,)



View ni sangat cun! nampak tak, macam kat luar negara kan kan?? he2



aihh! sibuk jugak nak snap si baju kelabu tu...




Kuda Oh Kuda,, kenapa engkau hensem.. HAHA




waahhhh! pandai dia pose... alaa model gitteww~ HAHA


tu diaa heroin Hindustan.. Syaza Mukherjee.. hehe =)



eeiii, bleh pegang2.. =p



Cik Farah pun pegang kuda juga



heyy, couple ke?? haha



OTW ke kereta..tak tahan kena serang dengan kerengga.. huhu



cantik kan pemandangan... 







busuk pun busuk la.. Peace tetap maintain..



oh my Felix! I lap you, You drive me <3
hehe



skali lagi Peace dari Cik Farah..hehe




haipp, gossip kah??




Kereta Cik Aimi kita..comel macam tuan dia.. =)




 Ms. Adnin Shamsul sangat mengantuk dah nak story mory...
nanti esok kita sambung cite lagi di Le Tour De Perlis Part II..
ada banyak tempat lagi belum story2..hehe

Thanks for reading!
Assalamualaikum

6 comments :

Mimi Cry said...

Hamboihhh..gambaq terkangkang pon bok masok jugakkk..hahahaha..tercemar kredibiliti aku..huaaaaaaaa..

Nuriman said...

adnin..perlis dh abis ni..next destination???hee

nuruladnin said...

haha.. nie mesti syaza.. ehh, tang mana terkangkang.. bersimpuh cam heroin hindustan ada la.. cun pa..hehe =)

nuruladnin said...

haa, yang tu kena fikir lain.. kita pi tempat yang lagi menarik tertarik kau memang dabomm! hehe =P

Mimi Cry said...

Adnin,terima kasih kerana mempromosi kedai Pak Njang saya. Yeay~

nuruladnin said...

he2..no problem lah.. tapi syg, kalo ada pic skali lg cun..msing2 lpaq..he2